Zsenge spenótleves lime-mal

plumes de la cuisine , 2014.04.18. 19:44

Nos, tulajdonképpen, ha őszinte akarok lenni, akkor ez az ötlet amiatt a keserű szájíz miatt született, ami a reggelire elfogyasztott 2 pár virsli elfogyasztása után költözött a számba. Nem kérem, nem a virsli volt tele kininnel... A saját elmém hagyott cserben. Történetesen megfeledkeztem arról, hogy húsvét előtti pénteken "nem illik" húst fogyasztani. Ez nem ildom kérdése tudom, de a hozzám hasonló fővárosi puding alakoknak már csak ez maradt. Ez az egy nap! Negyven helyett. 

A történtek után két dolog boldogított. Egyrészt kivételesen bíztam abban, hogy a megnemnevezett gyártmányú virsliben minél kevesebb hús volt, másrészt úgy gondoltam, napközben azért még korrigálhatok a hibámon. Így esett az eset, hogy a vásárcsarnokban gyönyörű friss spenótlevelet találtam és készítettem egy rendkívül üde és könnyű, kifejezetten tavaszias levest. IMAG1692_1.jpg

Lime-os spenótleves buggyantott tojással

Hozzávalók:

- fél kiló friss spenótlevél

- 1 liter zöldségalaplé

- 3 gerezd fokhagyma

- 1 lime 

- 1 pohár joghurt

- 1 tojás/fő

- só. bors, olívaolaj, szerecsendió

 

Előkészületként spenótot 4-5-ször nagyon alaposan átmossuk hideg vízzel. A lemosható föld mennyisége kvantálhatatlan, sosem fogy el. A fokhagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, közepes lángon két "löttyintésnyi" olívaolajon rövid ideig dinszteljük. Ne várjuk meg, amíg megbarnul, dobjuk hozzá a spenótot. Eleinte alig fog beleférni a lábosba, de nem kell aggódni, pillanatok alatt összeesik. Tegyünk rá sót, borsot és kb. fél teáskanálnyi őrölt szerecsendiót. Amint az összes levél megfonnyadt kissé, öntsük fel az alaplével, és gyöngyöztessük még 5 percig. Közben készítsük el a buggyantott tojást. Kisebb lábosban melegítsünk fel vizet, tegyünk bele 1 teáskanál balzsamecetet. Amint elkezd forrni beleverjük a tojást és hagyjuk főni 3 percig. Utána kiemeljük és hideg vízbe mártjuk pár másodpercig. Akkor az ideális, ha a sárgája még kifolyik, amint megvágjuk. A levest végül behabarjuk a joghurttal, és legeslegvégül mehet bele egy fél lime leve, vagy egy egész, attól függ mekkora, illetve ki hogyan szereti.

Tessék szépen nekiállni! Itt a tavasz, dagad a a... aaa... a SPENÓT!

Címkék: leves spenót lime

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr286051265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr16051265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása