Gomba headbang: Sörözés elázásig

plumes de la cuisine , 2014.11.22. 15:50

Bármennyire szörnyű címet is sikerült kreálnunk ennek a postnak, ez a cucc kiváló, ne ítélj elsőre! (Meg fogsz lepődni) a gomba nagy kedvenc nálunk mostanában, és amúgy is mindig próbálok arra törekedni, hogy a zöldség és a hús elfogadható arányban párosuljon a tányéron, és ezt most maradéktalanul sikerült összehozni. A sör, amit a recepthez használtunk, egy kiváló Oatmeal Stout, amely ajándékként került a házunk tájára. Utólag is köszönet érte.

Az életérzés pedig nem más mint, amit mi, fiatalok igen gyakran átélünk vasárnap délelőttönként, amíg elmászunk az ágyunktól a varázslatosan (ámde minek) megterített étkezőasztalig, hogy egy nagyot kortyoljunk anyu életmentő tyúkhúslevesléből: "Úgy érzem magam, mint, aki egész éjjel fejjel lefele lógott egy hatalmas söröshordóba."  Na igen...                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
1..jpg
                                                                                                                                                                                                  
Részeges gombafejek marhulása
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
50 dkg nagy fejű gomba
10 dkg cheddar sajt
2.5 dl jó minőségű barna sör
3 fej fokhagyma
őrölt római kömény
2 db babérlevél
szerecsendió
só, bors                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Először is alaposan megmossuk a gombafejeket, megszabadítjuk őket a tönkjeiktől, majd egy kivajazott tepsi aljára helyezzük az egészet leszaggatott tönköstül-mindenestül. A marhahúst (most szigorúan tilos sertésre/pulykára cserélni) pici olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és egy fél teáskanál római köményt. Emlékszem, mikor először használtam életemben római köményt, hogy idegenkedtem tőle, most meg már a tejbegrízt is képes vagyok azzal ízesíteni. Na, jó, nem. Ha a hús rózsaszínből barnába borult, akkor vagyunk kész, és húzzuk le a tűzhelyről, hogy egy kicsit kihűljön, mielőtt a gombafejekbe tuszkoljuk. Ezalatt a sajtszószt fogjuk elkészíteni, méghozzá úgy, hogy egy kisebb lábosban felforraljuk a barna sört, keresünk egy jó kis habverőt, és elkezdjük szépen hozzáadni a lereszelt cheddar sajtot, szigorúan kevergetés mellett közepesnél picivel magasabb lángon. Ha mindent jól csináltunk, kb. 5 perc alatt az ízletes sárga sajt felolvad, és barna színt ölt magára. Ha a husi nagyjából kihűlt, a gombafejeket szépen megtöltjük vele, de az se baj, ha mellémegy:kétségtelenül az összesült gombatönkök a marhahússal és a sajtszósszal a tepsi alján fogják a legizgalmasabb részét képezni az ételnek. Végül 20 percre sütőbe helyezzük, fő, hogy a gomba kellően ropogós és ress maradjon.                                                                                                                            

Bon Appetit!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
5..jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
2..jpg

Címkék: nemvagyokmásnapos gombahead cheddarmerazjóneked oat meal stout a római köményt is szeretgetni kell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr696923867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr356923867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása