A mi Raviolink

plumes de la cuisine , 2013.08.30. 21:32

Na ez már egy kicsivel idő és munkaigényesebb darab, de ha van egy szabad délelőttünk a hétvégén, simán bevállalható, pláne, ha segítenek nekünk. A ravioli alapból igazán szabadon értelmezhető étel, a tésztát azzal töltjük meg amivel csak akarjuk, mi egy spenót-ricotta-Serrano triót próbáltunk ki. Ami nélkül nehéz belevágni az egy tésztanyújtó, sodrófával én be nem vállalnám. És ez most kötelezően közös program, egyedül elég nyűgös. Kezeket belisztezni! Jön a tésztagyúrás!

IMAG0712a.jpg

Spenótos-ricottás ravioli Serrano sonkával

A tészta:


600g finomliszt(00-ás)

6db tojás

(Figyelem! A tésztagyúrás és tésztanyújtás kapcsán, az esetleges pillanatnyi sikertelenségből adódó dührohamokért nem vállalok felelősséget.)

Viccet félretéve, szerintem nagyon buli kézzel összegyúrni a tésztát, de gyakorlat nélkül tanácsosabb a konyhagép tésztakeverőjét használni. Azzal teljesen homogén állagú tésztát kapunk, könnyű lesz vele dolgozni. Ha sikerült összegyúrni, tegyük fóliába és pihentessük a hűtőben legalább fél órát. 

A pihenő után kisebb darabokra szedjük és nekiállunk a mángorlónkkal nyújtani a tésztát, szép fokozatosan vastagabbtól az egyre vékonyabbig, végül a kb. 2mm-es vastagság lesz az ideális. Minden nyújtás után és előtt vékonyan lisztezzük be a tésztát különben könnyen elszakadhat. Ez a rész szerintem mindenképp segítő kézért kiált, én nem állnék neki egyedül:)

A ricottás spenót:


0,5 kiló friss spenót

250g ricotta

3-4 gerezd fokhagyma

só, bors, szerecsendió

A spenótot nagyon alaposan átmossuk 2-3-szor(még úgy is tiszta föld marad), majd egy korty olívaolajon feltesszük egy lábosba közepes lángra. Először alig fog beleférni a lábosba, de nyugi nagyon hamar össze fog esni. Közben mehet rá bors és 1-2 bő csipet őrölt szerecsendió. A sonka nagyon sós lesz, úgyhogy azzal óvatosan bánjunk! A amikor már megpuhult a spenót, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is és lassanként a ricottát is adagoljuk. Végül egy elég krémes állagú tölteléket kapunk.

IMAG0718.jpg

IMAG0726.jpg

IMAG0733.jpg

A ravioli:


A vékony tésztalapokból kör alakú formákat vágunk ki. aminek a közepére rakunk egy keveset a spenótból és egy kis "sonkafecnit". Végül finoman félbehajtjuk és az így keletkezett félkör peremét egy villával lenyomkodjkuk, hogy jól összetapadjon a széle. Ha nagyon nem akar összetapadni, egy felvert tojássárgájával bekenhetjük, az tuti megoldja.

Végül lobogó vízben kifőzzük, 3-4 percnél nem tart tovább mivel ez nem száraz tészta.

IMAG0742.jpg

IMAG0761.jpg

IMAG0771.jpg

Címkék: serrano spenót tészta ricotta ravioli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr85485262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr875485262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu