Gorgonzolás-sütőtökös lasagne

plumes de la cuisine , 2013.10.26. 11:17

Vannak dolgok, amelyekről egyszerűen képtelenség lekattanni: míg sokan a kávéval, cigivel, alkohollal, esetleg egy-egy gyorséttermi „műremekkel” élik meg ezeket gondolatokat, addig mi a sütőtökkel vagyunk így – ami, azt hiszem, egy sokkal barátságosabb verzió. Teljesen légből kapott ötleten alapul a mai receptünk, ugyanis a múlt heti diószüretünk eredménye pár szem igen érdekes pink színű dióbél lett. Gondoltunk egyet, ha már a természet ilyen érdekes szüleményével hozott össze a sors, készítsünk valami nagyon szezonális őszi ételt, és így született meg a gorgonzolás - sütőtökös lasagne, amelyet persze néhány szem csodadió díszített.

 WP_000507 (1).jpg

Gorgonzolás-sütőtökös lasagne

Az elkészítése roppant egyszerű, tulajdonképpen három metódusból áll:

Először is meg kell sütnünk a félbeszelt, kimagozott tököket (közepes, kb. 2 kilós tököt célszerű választani hozzá).

Másodszor, amíg a tök a sütőben terpeszkedik (ez kb. 40-45 percet vesz igénybe), készítsük el a lasagne gorgonzolás rétegét. Ehhez fél deci tejszín, egy doboz mascarpone és 250 g gorgonzola sajt, egy bő csipet só, fehér őrölt bors, és szerecsendió szükséges. A sütőtököt csak akkor vegyük ki a sütőből, ha elkezdett megbarnulni a széle, mivel ilyenkor már könnyen le lehet hámozni a héját. A meghámozott, összedarabolt sütőtököt, egy bő csipet sót, az apróra vágott friss rozmaringot, valamint egy kanál extra szűz olívaolajat az aprítógéppel jól összedolgozunk. A művelet után érdemes megkóstolni az így kapott masszát, mert könnyen előfordulhat, hogy az sótlan maradt.

Végül nincs más dolgunk, mint úgy rétegezni a lasagnenkat úgy, hogy egy sütőtökös réteget, egy gorgonzolás kövessen, amelyet, ha kedvünk tartja, néhány darabka diószemmel varázsolhatunk még pikánsabbá. 30 perc sütés után (200 fokon) igazi halloweeni, vendégváró, kulináris csoda kerülhet az asztalunkra.

 IMAG1082.jpg

Címkék: ősz sütőtök gorgonzola lasagne

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr595600032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr465600032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu