Almakrémleves bazsalikomos citromhabbal

plumes de la cuisine , 2013.11.30. 15:24

Az őszi gyümölcsök koronázatlan királynője, a spájzok alsó polcainak sztárja, a fahéj és a szegfűszeg szerelmi háromszögének harmadik szereplője, amely multifunkcionális rendeltetéséből eredően nyáron szomjoltó, télen hangulatkeltő, lélekmelengető finomság. Mi most egy frissítő, könnyed, gyors és roppant egyszerű változatát készítettük el ennek a gyümölcslevesnek, ha viszont a karácsonyi hangulatot szeretnétek fokozni az ünnepekre való várakozás során, javasoljuk, hogy a produktum koronája fahéjhab legyen. 

WP_000559.jpg

Hozzávalók:

6 darab nagyobb savanykás ízvilágú alma

6 darab közepes méretű tojás

1 dl tejszín

1 db citrom

3 púpozott evőkanál barnacukor

1 marék friss bazsalikomlevél

fahéj, szegfűszeg, só

 

Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, majd cikkekre vágjuk. Annyi vízzel tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Eközben teatojásba néhány szem fahéjat (mi darabosat használtunk, de természetesen lehet őrölt is vagy egész) és pár szem szegfűszeget helyezünk el, majd a puhuló almahalom mellé lógatjuk a lábosba. Alacsony lángon főzzük kb. 20-25 percig, ez idő alatt belefacsarjuk a citrom felét, hozzáadunk egy púpozott kanál barnacukrot, egy csipet sót, és citromhéjjal is ízesítjük. Ha az alma megfőtt, levesszük a tűzhelyről, majd miután egy kicsit lehűlt összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt.

A következő lépésben válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját két külön műedénybe, ügyelve arra, hogy a fehérjébe véletlenül se kerüljön a sárgájából. Rakjunk fel egy akkora lábost félig engedve vízzel a tűzhelyre, amibe pont beleilleszkedik az a műanyag edény, amelybe a fehérjét helyeztük. Ha a víz elkezd a lábosban forrni, helyezzük rá a műanyag tálat és verjük fel egy botmixer segítségével a tojásfehérjét. Félkész állapotnál, vagyis, amikor a tojás már habos, de még folyik, rakjunk hozzá 2 púpozott kanál barnacukrot, reszeljünk bele citromhéjat, majd facsarjuk bele a citromunk másik felét. A keményre vert habot nagyobb evőkanál segítségével forró vízbe szaggatjuk, és mindkét oldalát fél-fél percig főni hagyjuk. Tálaláskor a citromhabra friss bazsalikomlevelet szórunk, amellyel nemcsak esztétikailag, de ízvilágukban is összeillő, üdítő kompozíciót fognak együtt alkotni.

unnamed (2).jpg

unnamed (1).jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr985668774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr815668774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu