Egy kávé...

plumes de la cuisine , 2012.09.07. 10:30

kávé2.jpg

Ami nyaklevest ad agyad reggelente lassan vánszorgó fogathajtójának.

Ami miatt a cipőd befűzésének idejét sikerül 1,2 másodperccel megjavítani.

Ami a hófehér, nagy műgonddal kivasalt fehéringedet nonfiguratív ábrákkal teli ruhaorgiává változtatja.

Ami a vastag falú termoszban megnyugtató melegséget áraszt, de ha mégis túl hevesen nyalnál bele, megpörköli nyelvedet.

Ami elmaradhatatlan kelléke a hölgyek „ágybareggeli-tálcájának”.

Ami egy hosszú tanulás közben tökéletes indok egy 15 méternyi sétára az íróasztalodtól.

Amit este is fogyaszthatsz, ha a nap további részében aktív megfigyelője akarsz lenni a környékbeli baglyok lakóközösségi gyűlésének.

Ami újragondolja a szőnyegedet is, ha kiszabadítod a bögre rabságából.

Ami nem csak cukros, vagy tejes, vagy cukros-tejes, vagy fekete lehet.

Ami kétfázisúvá is válhat.

Ami szereti, ha narancslekvárban fürdetik.

Ami imád mentás, csokoládés tejben-tejhabban úszkálni.

Ami chilivel fenéken csípve napod motorja lehet.

kávé3.jpgkávé1.jpg

A kávék:

Mentás, csokis kávé: Hosszú kávét töltünk egy long drink pohárba egyharmadig. 2dl tejet, 15 db apróra vágott mentalevelet és néhány kocka felaprított tejcsokit egy tejhabosítóban felhabosítunk (ügyeljünk arra, hogy a tej langyos legyen). A felhabosított tejet lassan a pohárba öntjük, majd a tetejére mentalevelet helyezünk.

Narancslekváros kávé: A pohár aljára három teáskanál narancslekvárt és kandírozott narancsdarabokat teszünk ízlés szerint, majd a poharat félig megtöltjük hosszú kávéval. Ezután a langyos tejet felhabosítjuk, és a kávé tetejére öntjük.

Chilis HotShot: Egy nehéz reggel indításához. Egy felespohár aljára 4-5 chilimagot és kevés szárított, felaprított chilit helyezünk, a magokat behelyezés előtt félbevágjuk. A poharat félig megtöltjük espressoval, majd várunk 3-4 percet, míg a chili átjárja a kávét. Ezután a poharat felöntjük tejhabbal, majd egy kortyra felhajtjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr664760812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr44760812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása