Ani karácsonyi bocija

plumes de la cuisine , 2012.12.22. 23:33

Ani suti2.jpg

Egyik kedves rajongónk a Holtgasztro fesztivál kedvéért varázsolt a konyhában és alkotott maradandót. Már előre irigykedünk a kedves családra, akik az alternatív karácsonyi süteményt elnyammoghatják nemsokára. Köszönjük szépen.

Boci süti Ani fordításában (vaniliás piskótába öntött csokis-túrós dara)

Igazi karácsonyi hangulatot idéző receptet akartam, de piszkálta a fantáziámat a boci süti is, így hát kicsit variáltam az alapokon, a foltokhoz pedig tettem egy kis almát.

Ani suti1.jpg

A tehén alapja 10 evőkanál liszt, amihez hozzáadok 1 kávéskanál fahéjat és 1 mokkáskanál szódabikarbónát. 
6 tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 4 evőkanál melegített mézet. (Édes lesz a boci, mi így szeretjük, de lehet a cukor adagot variálni.) A száraz anyagokat hozzáadom a mézes masszához. Nehéz lesz a méztől elkeverni, én ilyenkor karra is gyúrok egyben:)!A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd kis adagokban a tésztához keverem. 

Jöhetnek a foltok! 50 dkg túrót elkeverek 5 evőkanál grízzel, 1 egész tojással, 13 dkg cukorral, végül 1 csomag vaníliás cukorral. 1 kisméretű almát meghámozok,apró szeletekre vágom,és kevés mézzel megpárolom(kis fahéjat lehet rá szórni). Az almát a túrós masszába öntöm. Kiskanál gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakom, majd előmelegített sütőben lassan sütöm tűpróbáig (míg a beleszúrt tű tiszta marad).

Sütés közben a túrós-almás foltok a tésztába süppednek. Kihűlés után felvágva kétségkívül tarka lesz, mint a boci.

Címkék: karácsony süti boci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr194978098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr804978098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása