Ani karácsonyi bocija
Egyik kedves rajongónk a Holtgasztro fesztivál kedvéért varázsolt a konyhában és alkotott maradandót. Már előre irigykedünk a kedves családra, akik az alternatív karácsonyi süteményt elnyammoghatják nemsokára. Köszönjük szépen.
Boci süti Ani fordításában (vaniliás piskótába öntött csokis-túrós dara)
Igazi karácsonyi hangulatot idéző receptet akartam, de piszkálta a fantáziámat a boci süti is, így hát kicsit variáltam az alapokon, a foltokhoz pedig tettem egy kis almát.
A tehén alapja 10 evőkanál liszt, amihez hozzáadok 1 kávéskanál fahéjat és 1 mokkáskanál szódabikarbónát.
6 tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 4 evőkanál melegített mézet. (Édes lesz a boci, mi így szeretjük, de lehet a cukor adagot variálni.) A száraz anyagokat hozzáadom a mézes masszához. Nehéz lesz a méztől elkeverni, én ilyenkor karra is gyúrok egyben:)!A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd kis adagokban a tésztához keverem.
Jöhetnek a foltok! 50 dkg túrót elkeverek 5 evőkanál grízzel, 1 egész tojással, 13 dkg cukorral, végül 1 csomag vaníliás cukorral. 1 kisméretű almát meghámozok,apró szeletekre vágom,és kevés mézzel megpárolom(kis fahéjat lehet rá szórni). Az almát a túrós masszába öntöm. Kiskanál gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakom, majd előmelegített sütőben lassan sütöm tűpróbáig (míg a beleszúrt tű tiszta marad).
Sütés közben a túrós-almás foltok a tésztába süppednek. Kihűlés után felvágva kétségkívül tarka lesz, mint a boci.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.