plumes de la cuisine
, 2012.12.14. 22:52

A mai napon Gerti ajándékoz meg minket egy műremekkel, köszönjük neki.
Gerti mézeskalács koszorúi
Karácsonyi mézes
Hozzávalók:
76 dkg liszt
34 dkg porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál örölt fahéj
2 kávéskanál örölt szegfűszeg
csipet só
5 dkg vaj
3 egész tojás
4 evőkanál méz
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd belemorzsolunk a vajat. A 3 tojást és a mézet hozzáadjuk és tésztát gyúrunk az egészből.

A tésztát 1 órát hideg helyen pihentetjük,majd 3mm vastagra nyújtjuk,tetszés szerinti formára szaggatjuk,sütőpapiron. Itt aztán lehet végre használni azokat a jó kis sütőformákat amik "csak a helyet foglalják a konyhában"!
Miután kényünk-kedvünk szerint megformáztuk, netán a koszorúkonstellációt is elkészítettük 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük rövid időre /kb.10 percig/.
A cukormázzal való díszítéshez:
1 tojás fehérje
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlét egyvelegét habbá verjük, majd habzsákba avagy ha az nincs egy nylonzacskóba töltjük aminek sarkán apró lyukat vágunk, ezen kinyomhatjuk a mázunkat vékony csíkban.
Tessék elereszetni a fantáziánkat díszítéskor!:)
Címkék: fesztivál karácsony gerti