A Kandalló (Pub) tüzében
Vannak azok az első gondolatok, amik beugranak a kandallótűzről. Pár kockás pokróc, egy kitartóan nyikorgó karosszék, egy tömött pipa, valami ósdi könyv és a végetlen nyugalom. Néhány fiatal egy kicsit tovább gondolkodott ezen és fejükbe vették, hogy valamilyen úton-módon reprodukálják a nagyközönség számára azokat az ízeket, italokat, feelinget, amik számukra az otthon melegét jelképezik a kandallótűzön túl. Ebből az ideacsírából született meg a Kandalló Pub, aminek üzletnyitó rendezvényén szerdán részt is vettünk.
Jó kis élet zajlik a Kertész utcában. Csapon van egy csomó kézműves sör, a Keserű Méztől kezdve Rizmayerék kukoricás és gyömbéres sörén át egészen a Dupla Kölesesig és a híres Békésszentandrási Szilvásig. De szerencsére a kézművesség nem áll meg ezen a ponton, akadnak itt még finom borok is, Etyekről érkeznek a kistermelői szörpök, a kézműves pálinkákat pedig a Márkházi főzde szolgáltatja. Bár temérdek kis harapnivalóval kedveskedtek a vendégeknek, nem bírtunk ellenállni a ház specialitásának számító hambinak, szerencsénkre, mert olyan burgert kaptunk, amin a gyorséttermi kínálaton edződött szemek sarkába méretes örömkönnycsepp kerekedett volna.
Summa summarum, nagyon rendben és műves kezekben van a hely, reméljük, hogy a jövőben is marad minden úgy, ahogy a kezdetben, családiasan, kézművesen és kandallómelegen.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.