Pogácsa-art kezdőknek
Maradtak még bizony zöldségek a hűtőben a húsvéti nagyzabálások után, mélyen elrejtve, elfeledve. És azért valljuk be, gyakran tesszük fel magunknak azt a kérdést, hogy mi is történjen azokkal a ráncosodó izékkel, valamit csak kéne művelni velük, mielőtt megpenészednek. Ne nézzük tétlenül, érdemes felhasználni őket (retek, répa, újhagyma és a többi). Pogácsára bármikor rárakhatjuk őket dekorációnak, még az alkotói energiákat is lecsapolhatjuk egy időre. A sokak által kóstolt pogácsánk receptjét felhasználva dobtuk össze ezeket a „műalkotásokat”.
Pofonegyszerű pogácsa
1 rész vaj
1 rész liszt
1 rész túró/juhtúró/sajt
2 teáskanál só
2 tojás sárgája
Borzalmasan egyszerűen elkészíthető és nagyon jóízű pogácsa. Ízlés szerint használhatunk a liszt mellé túrót, juhtúrót vagy bármilyen sajtot, nekem személy szerint a juhtúrós és a pecorinos változat a kedvencem. Mi mindegyik összetevőből 30dkg-ot használtunk, így lett nagyjából egy kiló. A három összetevőt, ha mindhárom szobahőmérsékletűre melegedett, egy nagy tálban összegyúrjuk. Ilyenkor még elég nehezen lehet a masszával dolgozni, mert nem túl szilárd, ezért érdemes a begyúrt tésztát folpack-ba csavarni és hűtőbe rakni egy pár órára, amíg kicsit megdermed. Ha kész, 7-8 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kicsi darabokat szaggatunk belőle. Mielőtt sütőbe helyeznénk, a pogácsák közepét kicsit nyomjuk be, így jobban meg fog emelkedni a sütés során. A sütőbe helyezés előtt kenjük be mindegyiket egy kis tojássárgájával, valamint ne felejtsük el a húsvéti maradék zöldségeket se belehelyezni.
Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook-oldalunkat!
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.