Pogácsa-art kezdőknek

plumes de la cuisine , 2013.04.12. 19:10

gomba.jpg

Maradtak még bizony zöldségek a hűtőben a húsvéti nagyzabálások után, mélyen elrejtve, elfeledve. És azért valljuk be, gyakran tesszük fel magunknak azt a kérdést, hogy mi is történjen azokkal a ráncosodó izékkel, valamit csak kéne művelni velük, mielőtt megpenészednek. Ne nézzük tétlenül, érdemes felhasználni őket (retek, répa, újhagyma és a többi). Pogácsára bármikor rárakhatjuk őket dekorációnak, még az alkotói energiákat is lecsapolhatjuk egy időre. A sokak által kóstolt pogácsánk receptjét felhasználva dobtuk össze ezeket a „műalkotásokat”.

nyúlpofa.jpg

 Pofonegyszerű pogácsa

1 rész vaj
1 rész liszt
1 rész túró/juhtúró/sajt

2 teáskanál só

2 tojás sárgája

kész pogi.jpg

Borzalmasan egyszerűen elkészíthető és nagyon jóízű pogácsa. Ízlés szerint használhatunk a liszt mellé túrót, juhtúrót vagy bármilyen sajtot, nekem személy szerint a juhtúrós és a pecorinos változat a kedvencem. Mi mindegyik összetevőből 30dkg-ot használtunk, így lett nagyjából egy kiló.  A három összetevőt, ha mindhárom szobahőmérsékletűre melegedett, egy nagy tálban összegyúrjuk. Ilyenkor még elég nehezen lehet a masszával dolgozni, mert nem túl szilárd, ezért érdemes a begyúrt tésztát folpack-ba csavarni és hűtőbe rakni egy pár órára, amíg kicsit megdermed. Ha kész, 7-8 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kicsi darabokat szaggatunk belőle. Mielőtt sütőbe helyeznénk, a pogácsák közepét kicsit nyomjuk be, így jobban meg fog emelkedni a sütés során. A sütőbe helyezés előtt kenjük be mindegyiket egy kis tojássárgájával, valamint ne felejtsük el a húsvéti maradék zöldségeket se belehelyezni. 

pacman.jpg

sült nyúl.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook-oldalunkat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr105220010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr485220010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása