Hófútta sörfürdő katasztrófák idején

plumes de la cuisine , 2013.03.19. 18:56

fotó (1)_1.JPG

Bár az idei március 15-e valószínűleg a hóhelyzet miatt marad emlékezetes, azért a hirtelen jött hidegben és zimankóban történtek más, sokkal szívmelengetőbb dolgok is, példának okáért megrendezésre került a II. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye.


Pénteken sörbe borult az egész Spíler pub, a hazai beer-geekek, főzők és érdeklődők roskadásig töltötték a helyet. A népes zsűri majd fél napon keresztül járatta az ízlelőbimbóin a nevezett italokat, míg végül megszülettek az eredmények. A rendezők azok szórakoztatásáról is gondoskodtak, akik csak nézelődni jöttek, nem értékeléseket készíteni, ők reggeltől kezdve hallgathattak előadásokat a sörfőzés fontosabb lépéseiről, a komlók fajtáiról és jellemzőiről, a maláták típusairól és tulajdonságairól, valamint a Spíler Pub szerepéről a hazai kisüzemi serfőzés népszerűsítésében.

kat.jpg

Komoly mérföldkő egy ilyen esemény a minőségre törekvés hosszú háborúja során. Egyre kevesebb ember kér automatikusan valami nagyüzemi, sörnek nevezett mérget és mind többen mutatnak érdeklődést a kézműves termékek irányába. Ez az evolúció, ami a szemünk előtt zajlik, kis ujjszopó csecsemőből kezd immáron szeleburdi kamasz lenni, s bizony mind több és több embernek van fogalma arról, hogy a Keserű méz nem csak egy agyonjátszott United szám, hogy az Ogre söre nem a Shrek kettőben volt, valahol a vége felé, hogy Anonymus bizony sör is lehet, s hogy egyáltalán mit is jelent a sör szó maga. Mert nem a dobozos "lóbányait", ennyi titkot azért elárulhatok. Egy élmény volt látni, hogy összesen 158 különböző sört neveztek és csak remélni tudom, hogy hamarosan többekkel is lesz alkalmam találkozni a specialista boltok polcain.

Kaptam kóstolásra egy két igazi műremeket a 2T Sernevelde sörei közül, az egyik, a Napalm egy 7,7 fokos, enyhén barna, gyengédes, bajor búzasörösen élesztős sör, amihez forralás során chilit adtak. A kezdetben megjelenő enyhe banánosságot szinte azonnal elnyomja a kellemes csípés, mind az ötlet, mind a megvalósítás remek.

napalm.jpg

A másik 2T sör a Sötétszöba névre hallgat, és bár gyerekként mindig féltem, ha lekapcsolták a lámpát, egy ilyen sötétszoba-vizitre bármikor vevő vagyok. Kőkemény stout, azonban illata nagyon megtévesztő, enyhén Cascade komlós, citrusos, de az első kortynál már érződik a krémesség és a robusztus, kávés-barnasörös-mézédes ízfelhang. Aki kapja, vagy látja, marja azonnal.

sötétszoba.jpg

A Tibeer főzde egyik főzetét is megemlíteném, a Hopsz Wakatu-t, ami egy új-zélandi komlóból készült IPA. Kicsit geil, mint egy belga búza, a komló azonban jól kibontakozik, uralja a sört, citrom- és narancshéjjegyek lelhetők fel benne. Személy szerint jobban rajongok az amerikai IPA típusú sörökért, de ízlések és pofonok, ettől függetlenül iható kis sör.

fotó (2).JPG

Minden tisztelet a szervezőké, a sörfőzőké, na meg az ízlelőtudásukat fél napon át folyamatosan igénybe vevő pontozóké,alig várom a következő versenyt, addig is visszavonulok az otthoni sörjacuzzimba.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook-oldalunkat!

Címkék: sör verseny kézműves rendezvény ital komló Házi IPA Sörfőzés Spíler

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr515148810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr635148810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása