1

Currys cukkini-ragu bulgurral

plumes de la cuisine , 2013.09.10. 18:47

Itt az ideje bebizonyítani magunknak, hogy a gyermekkorunk sötétebb bugyraiból előbukkanó rémkép a nagyi által készített, ám de általunk állaga és ízvilágának egyöntetűsége miatt sohasem igazán kedvelt tökfőzelékről már a múlté. Ma már a fogyasztó számra könnyen elérhető tökfélék széles skálája biztosít lehetőséget arra, hogy minél változatosabb, ízletesebb és egészségesebb ételt hozzunk ki eme fantasztikus zöldségből.

IMAG0830_1.jpg

Currys cukkini-ragu bulgurral

Ne habozzunk tehát, fogjunk egy közepes tököt/ cukkinit / patisszont. Hámozzuk meg, szeleteljük cikkekre, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha a cukkini kezd üveges tetszetűvé válni (de még ress), rádobhatjuk a paradicsomot, majd a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egyet rottyanni. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és ízlés szerint curryt szórunk bele.

A bulgur tökéletes köretként szolgál a curry keleties ízvilágához. Roppant egyszerű elkészíteni is, nincs más dolgunk vele mit egy csipet sót szórni rá, és forró vízzel felönteni, majd 20 percig állni hagyni.

IMAG0827.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr165506248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.10. 19:05:08

Hol vettél ilyen világos bulgurt? Én eddig csak azt a "félbarnát" láttam itthon.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr495506248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.09.10. 19:05:08

Hol vettél ilyen világos bulgurt? Én eddig csak azt a "félbarnát" láttam itthon.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása