Currys cukkini-ragu bulgurral
Itt az ideje bebizonyítani magunknak, hogy a gyermekkorunk sötétebb bugyraiból előbukkanó rémkép a nagyi által készített, ám de általunk állaga és ízvilágának egyöntetűsége miatt sohasem igazán kedvelt tökfőzelékről már a múlté. Ma már a fogyasztó számra könnyen elérhető tökfélék széles skálája biztosít lehetőséget arra, hogy minél változatosabb, ízletesebb és egészségesebb ételt hozzunk ki eme fantasztikus zöldségből.
Currys cukkini-ragu bulgurral
Ne habozzunk tehát, fogjunk egy közepes tököt/ cukkinit / patisszont. Hámozzuk meg, szeleteljük cikkekre, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha a cukkini kezd üveges tetszetűvé válni (de még ress), rádobhatjuk a paradicsomot, majd a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egyet rottyanni. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és ízlés szerint curryt szórunk bele.
A bulgur tökéletes köretként szolgál a curry keleties ízvilágához. Roppant egyszerű elkészíteni is, nincs más dolgunk vele mit egy csipet sót szórni rá, és forró vízzel felönteni, majd 20 percig állni hagyni.
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.