Bréking Nyúz - Az új fóti kézműves

plumes de la cuisine , 2013.02.22. 21:47

egyes.jpg

        Sörapu megint lement a pincéjébe, múzsa által homlokon csókolva üstjeihez fáradt és elkezdett kotyvasztani valami maradandót, ami segít a Fóti Kézműves Sörfőzde hírnevét folyékony márványkenyérbe önteni.

        A Fóti Zwickl a sörfőzde legújabb, nemsokára a boltok polcain is elérhető söre, ami hasonlóan a K. M. Winternachthoz, vagy a Hammurappi 21+-hoz, ezúttal is nagyot szól. A kellemes, 13 Balling-fokos sör méltó társa a Gyémántdiplomás Keserű Méznek. Gyengerős:), enyhén zavaros, opálos sört kaptunk első ízben csapról, elefántcsontfehér, tisztes habbal. Az első kortyon már érződik az erőteljes komlózás utóíze, ami jelen esetben nem keserűkomlókkal, hanem kizárólag aromakomlóval történt, a Keserű mézhez képest így utóízben egy gyengédebb, simogatóbb és kevésbé gyantás karaktert kapunk, ami azonban bővelkedik a komlótermés adta zamatban és aromában, előhozva a komló adta citrusosságot, fűszerességet és korianderzöldszerű ízkomponenst is. Reméljük, hogy mind több kocsma, talponálló, pub, késdobáló és söröző csapjain emelhetjük kalpagunkat előtte, mert megérdemli a figyelmet, s mivel mindjárt itt a tavasz, érdemes a telet, ha már nem mohácsi busójárással, legalább egy Zwickllel és egy Winternachttal búcsúztatni.

kettes.jpg

Ha tetszett a cikk, kövesd a Facebook-oldalunkat.

Címkék: sör kézműves fóti zwickl

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr565099259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr595099259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása