A kupa legízesebb mája

plumes de la cuisine , 2013.03.29. 14:55

tábla.jpg

A hatalmas hangulatú MEFS-kupáról csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Rengetegen voltak kint, óriási hangulatot varázsolva a zajos Komjádi-uszodába. Az első napon vittünk ki májmousse-t, amire nyilván nem mondhatom, hogy mindenkinek ízlett, de az biztos, hogy egy árva falat sem maradt belőle estére, amit őszintén mondom, nem is gondoltam volna előre. Úgyhogy most mindenképpen pótolnám az eddigi hiányosságomat, amit sokaknak ígértem, jöjjön a májmousse receptje, meg egy kis meglepetés, hogy mi mivel képzeljük el. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ismét egy sörgasztronómiai fogás kerül terítékre).

 

Libamájmousse (Segal Viktor receptje):


Hozzávalók: 40 dkg hízott libamáj

                  2,5 dl tejszín

                  4 egész tojás

                  4 cl cognac

                 1 evőkanál vaj

                 jó minőségű só, fehér bors


májjó.jpg

 A libamájat először is rendesen megtisztítjuk, kierezzük, majd felkockázzuk. Ezután a tejszínt és a vajat egy serpenyőben forrásig melegítjük, közben hozzáadjuk a sót és a borsot, bátran ízlelgessünk, én azt ajánlom, hogy keveset sózzuk, azt majd inkább a vízfürdőzésnél. Ha ezzel kész vagyunk, tegyük turmixgépbe (lehet botmixerrel is csinálni) a májat, a meleg tejszínt és a tojásokat, majd turmixoljuk az egészet össze.

Ha ezzel elkészültünk, forraljunk egy lábasban vizet és a lábasra tegyünk egy olyan fém keverőedényt, ami NEM ÉR HOZZÁ SEHOL A VÍZHEZ, mert a forró víz gőze kell, hogy melegítse a keverőedényt. Ebbe öntsük bele a még viszonylag hígabb masszánkat és főzzük krémes állagúra, esetleg adhatunk még hozzá itt vajat, attól könnyebben érhető el a kívánt állag. A színe eközben fog drappá változni. Ha kész, tegyük át egy másik edénybe, majd helyezzük hűtőbe 4-5 órára, így megdermed kicsit. Ezután már fogyasztható, ha kicsit sótlan lett, tehetünk darabos sót a tetejére. Jó étvágyat hozzá!

20111224467_1.jpg

P.S.: Egy kis sörgasztronómia a végére, fekete sör nagyon illik hozzá, meg egy kis házi kenyér, olivaolajon pirítva.

Címkék: sör rendezvény kenyér libamáj előétel fekete sör sörgasztronómia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr295180859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtgasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr825180859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

©2012 Gasztroszexuális - Holtgasztro.blog.hu

süti beállítások módosítása